Hverdagen hos oss

Velkommen til oss

Samtun er et trenings- og mestringssenter for behandling av rusavhengighet, tilknyttet spesialisthelsetjenesten i Helseregion Sør-Øst. Vi tilbyr langtids tverrfaglig spesialisert behandling, med individuelt og gruppebasert fokus. Målsettingen med behandlingen på Samtun er at pasienten skal oppnå et selvstendig liv uten rus.

Vi utvidet og pusset opp lokalene på Samtun i 2017. Vi kan nå tilby enkeltrom med tilhørende bad og deltakelse i et innbydende og funksjonelt kjøkken.

Sitater fra tidligere beboere

Hanne
Les mer
Å jobbe med seg selv, kan være en tung jobb, men her får du råd og veiledning på veien som hjelper deg til å bli bedre kjent med deg selv ved å bli bevisst på handlinger, adferd og væremåte. Og det beste av alt er at du vil jobbe med et fellesskap som ønsker å oppnå mål som deg: Å bli rusfri.
Lise
Les mer
En viktig del av Samtun, er fellesskapet som metode, dette vil si at man lærer å stole på andre mennesker og da kan man også ta tak i hverandre. En annen ting som også er veldig viktig med Samtun, er at her fokuserer vi ikke bare på det å bli rusfrie, men også det å holde seg rusfri og det er ingen smertefri jobb. Jeg vil si at dersom du er en som har lyst til å bli og holde deg rusfri, er Samtun et supert sted å komme til.
Fredrik
Les mer
Jeg hadde aldri trodd jeg skulle klare å endre mitt rusmønster, men dette klarte jeg å motbevise ved å komme til Samtun.
Marte
Les mer
På Samtun får jeg utfordret meg i mange forskjellige roller som for eksempel kjøkkenleder og i det å styre huset. Det kan være veldig utfordring både det å skulle være ansvarlig selv og det å vis ansvar overfor andre. En annen ting jeg synes er bra med Samtun, er at beboerne selv styrer huset. Det er med på å bygge selvtillit samtidig som man får trent på å sette grenser. Dette er selvfølgelig i regi av de ansatte som er veldig dyktige til å tilrettelegge beboernes behov
Remi
Les mer
Samtun har forandret meg på måter jeg aldri har trodd hadde vært mulig.

Kontakt oss

Er du i en vanskelig situasjon med rus? Vi hjelper deg gjerne, kontakt oss i dag for en hyggelig samtale om hvordan vi kan hjelpe deg.